Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Swedteam Lynx XTRM M's Antibite Byxor

REA

1 101 SEK

-15% 1 295 SEK
Tillgänglig omedelbart, leveranstid ca 1-3 dagar
Set Square A line styled icon from Orion Icon Library. Storlekstabell
Storlek Byxa Herr: 48
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0696 681 500
 

Produktinformation

Lynx XTRM M's Antibite Byxor

Tålig och lätt fritidsbyxa med Antibite™-behandling mot insekter

Swedteam Lynx XTRM Men's Antibite Trouser är en tålig och lätt fritidsbyxa i en blandning av polyester och bomull med en vaxad yta. Byxans fram- och baksida är förstärkt för att klara snåriga skogar och stora partier i stretch ger optimal rörelsefrihet. De rymliga framfickorna är placerade så att det är bekvämt och enkelt att komma åt dem. Byxorna är även försedda med två benfickor med blixtlås för exempelvis telefon eller plånbok. Bensluten är justerbara med tryckknappar för att täta mot skor eller kängor. De har en elastisk midja vilket gör byxan mer generös i passformen. Den är dessutom försedd med Swedteam's Antibite™-behandling, en riktig räddare i nöden som skyddar mot mygg och fästingar.

-Tålig fritidsbyxa
-Antibite™-behandlade, effekten håller upp till 80 tvättar
-Vaxad yta
-Vindtäta
-Nyguard dragkedjor
-2 framfickor
-2 benfickor
-Elastisk midja
-Justerbart benslut med knapp
-Förböjda knän
-Förstärkt benslut

Specifikationer:
Yttertyg: 65 % Polyester, 35 % Bomull
Förstärkning: 94 % Polyester, 6 % Spandex
Stretchparti: 92 % Nylon, 8 % Spandex

Om Antibite™
Alla som vistas utomhus i skog och mark vet hur irriterande det kan vara med myggor och älgflugor som surrar runt huvudet. Har du otur får du dessutom med dig fästingar hem. Insekter kan känna lukten av sitt byte redan på långa avstånd och liksom jägaren är de vakna och jagar dag som natt. Antibite™ är en ny teknik för att behandla textilier med ett insektsavvisande medel. Basen i Antibite™ är IR3535, en substans som funnits på marknaden under lång tid och som bygger på en naturlig aminosyra. En forskargrupp på University of Minho i Portugal har hittat ett sätt att genom nanoteknologi få substansen IR3535 att fästa på plagg. Tekniken är det Swedteam kallar för Antibite™.

Insekter använder lukter för att navigera sig fram i naturen. IR3535 är baserad på en naturlig aminosyra som skickar ut ett doftmeddelande till insekterna om att de ska hålla sig på avstånd. Eftersom Antibite™ är avvisande och inte bekämpande, utvecklar insekterna ingen resistens mot medlet, det är heller inte reproduktionshämmande, vilket är fallet med de flesta traditionella insektsmedel. Substansen orsakar ingen hudirritation, absorberas inte av kroppen, är luktfri och ger inga bi-effekter. Dessutom är den miljövänlig och ofarlig för däggdjur och fiskar.

Med Antibite™ behöver du inte använda några andra mygg- eller insektsmedel. Eftersom den aktiva substansen finns i kläderna har du alltid skyddet på dig. Kvalitén eller utseendet på kläderna påverkas inte av appliceringen och Antibite™ är lika effektivt i minst 80 tvättar. Medlet är helt miljövänligt vilket betyder att skyddet inte sker på bekostnad av natur eller däggdjur.

Färg: Orange
Storlek Byxa Herr: 48

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande